Uncategorized

Historien om eSportens popularitet – Bliv klogere på online gaming

Tilbage i 90’erne kunne vi melde det forholdsvise ukendte internet velkommen, da det blev præsenteret på det globale verdenskort. Grundet internettets ankomst kunne man se en stor stigning af PC-spils popularitet og efterspørgsel, og med eksempelvis computerspillet Netrek kunne man være op til 16 spillere gennem en open source-software, hvilket pludselig tegnede sig et billede af en anden måde at være social aktiv på.

De første helt store eSport turneringer kan spores tilbage til 1990’erne i Hollywood i USA, hvor man afholdte verdens mesterskaber i Nintento. Derudover afholdte Blockbuster Video samtidig også eSport turneringer, hvor spillere fra hele verdenen deltog. Dette blev vist i fjernsynet i henholdsvis Australien og Storbritannien.

Først tilbage til omkring årtusindeskiftet kan vi se den store udvikling og popularitet i eSportens verden. Mange hjem rundt omkring i verden fik internettet som en fast bestanddel, hvilket medførte, at særligt sydkoreanerne hentede massevis af spil. Der begyndte også at dukke internetcaféer op, hvor folk satte sig ned sammen og spillede og samtidig var sociale på en anden måde, end de før havde været.

eSportens gigantiske eksplosion

Først tilbage i 00’erne og i 2010 sker en eksploderende udvikling, hvor seertal og pengepræmier stiger markant. Fra år 2000 kan der spores tilbage til værende 10 turneringer, hvor der 10 år efter spores til værende 260 turneringer. I 2006 kunne man fastsætte en præmiesum på ikke mindre end 1 million dollars, hvilket medvirkede til, at flere og flere satte sig foran skærmen og forsøgte at overgå hinanden i de mange online spil.

Nintendo var atter fremme i skoene i 2010, hvor de afholdte Wii Games Summer turnering. Her deltog over 400.000 hjemmefra i stuerne.

I år 2014 gik eSports ligaen Electronic Sports League sammen med det japanske brand ’Japan Competitive Gaming’ for at opnå en popularitet og succes i landet.

Kigger vi på Danmark, er det først inden for de sidste tre år, at eSporten har vundet indpas for alvor med interesse i Counter Strike og fodboldspillet FIFA.

4 overvejelser ved køb af en gamer mus

  1. Musens vægt er afgørende, når du skal spille. En for tung mus kan udfordre det ergonomiske, hvis man bruger flere timer om dagen på at spille. En tung mus gør det derimod også lettere at præcisere bevægelserne. Sørg derfor for at der medsendes vægtklodser til musen.
  2. Vælger du en mus med kabel, skal du ikke spekulere over udskiftning af batterier eller opladning midt i en vigtig turnering. Dog kan en trådløs mus være ideel, så man slipper for kabler på skrivebordet, og samtidig findes der usb kabler, der kan indsættes i den trådløse mus, som kan anvendes i løbet af en turnering for at være sikker på ikke at gå ned på levetiden.
  3. Mange foretrækker en optisk mus fremfor en laser mus, da den bedre registrerer bevægelserne og endda også fungerer uden for mussemåttens grænser.
  4. Jo højere DPI tal musen har, jo bedre. En mus med et højt DPI tal vil betyde, at du skal flytte musen mindre i forhold til længden på skærmen.

Find din næste gode gamer mus på https://www.evermart.dk/gamer-mus.