Sms lån

Låneselskaber målretter deres markedsføring efter unge

Den unge generation har en klar tendens til at låne penge, hvis de gerne vil eje noget. Før i tiden var det ikke en velset mentalitet, da man her havde fokus på at spare de penge sammen, der skulle til, hvis man skulle købe noget. I dag er det ikke en nær så tydelig tendens blandt unge, da de har fundet ud af, at det er uhyre nemt at låne penge på nettet.

Det er dog ikke kun de unge, der har fået øjnene op for, at det er muligt at låne penge på nettet. Det er også det store antal af långivere, der har fået øjnene op for, at de unge kan vise sig at være en sand guldgrube. Som følge af dette, så er der op til flere långivere, der direkte er begyndt at målrette markedsføringen, så den rammer den unge generation.

Hver fjerde ung har et forbrugslån

Faktisk er det blevet så populært at låne penge på nettet, at hver fjerde ung har et forbrugslån. En undersøge af dette blev sidste år lavet af Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden, og det var i forbindelse med denne, at man fandt ud af, at det faktisk var en stor del af de unge, der havde enten ét eller flere forbrugslån – og end ikke alle betalte af på dem.

I og med, at det er så nemt at låne penge, så er der også mange, der er tilbøjelige til at gøre dette, så de kan købe den eller de ting, de drømmer om med det samme i stedet for at vente til de selv har sparet pengene sammen. Det er dog ikke kun den unge generation, der har det sådan, for det er faktisk en meget generel tendens i hele det danske samfund.

Det er desuden alle typer lån, der er tale om. Det er alt fra små SMS lån, der lyder på et par tusinde kroner til forbrugslån, der har markant højere lånebeløb. Derfor er der også et utal af danskere, der faktisk har stor gæld til nogle af långiverne på nettet – og det er ikke just sundt for økonomien, da det er dyrt – bl.a. i form af høje rente – at låne penge på nettet.

Ingen tegn på nedgang i antal lån

Det ser ikke ud til, at der vil være nedgang i antallet af lån, der udstedes i løbet af de næste mange år. Faktisk ser det blot ud til at bankerne mister mere og mere terræn på dette område, fordi de online långivere æder sig mere og mere ind. Hvad det betyder er, at der er flere og flere danskere, der begynder at låne penge på nettet i stedet for i banken.

Endvidere, så er der også flere låneselskaber, der er begyndt at tilbyde både bolig- og billån, hvorfor du end ikke er nødt til at gå i banken, hvis du skal købe en ny bolig eller en ny bil. Det er endnu et tegn på, at eksterne låneselskaber så småt begynder at være en stor trussel overfor de traditionelle pengeinstitutter, der er meget tilbageholdende mht. udlån.